Politika privatnosti

Ukoliko ste na ovoj stranici, to je siguran znak da cenite Vašu privatnost. Mi to savršeno razumemo, zato smo za Vas pripremili u nastavku dokument u kome ćete pronaći pravila za obradu ličnih podataka i upotrebu kolačića na web prodavnici.

Formalne informacije za početak - administrator web stranice je preduzeće Deltateks d.o.o., ul. Pilota Mihaila Petrovića 81, 11090 Beograd. Ako imate bilo kakvih nedoumica u vezi sa politikom privatnosti, možete nas u bilo kom trenutku kontaktirati slanjem poruke na info@deltateks.rs.Najvažnije informacije

 

Pristupom na web prodavnicu preduzeća Deltateks d.o.o. (www.deltateks.rs), prihvatate i saglasni ste sa navedenim tekstom. Ako ne prihvatate uslove sadržane u ovoj izjavi o privatnosti, morate odmah prestati koristiti ove web stranice i/ili Website usluge. Ova pravila se mogu menjati s vremenon. Trebali biste proveriti ovu stranicu povremeno kako bi bili u toku sa svim promenama. Ako nam date određene podatke na osnovu kojih se možete identifikovati kada koristitite ovu web stranicu, garantujemo da će se ti podaci koristiti u skladu sa ovom izjavom o privatnosti. Garantujemo da nikada nećemo prodati ili ustupiti Vaše lične podatke trećim licima, izuzev onih koji su povezani sa neometanim radom naše online prodavnice i/ili ih koristimo u svrhu razvoja same prodavnice. Korišćenjem i/ili slanjem prijave na sajtu preduzeća Deltateks d.o.o. (www.deltateks.rs), prihvatate i saglasni ste da će Vaše lične informacije koristiti od strane prodavca - administratora sajta preduzeća Deltateks d.o.o. (www.deltateks.rs) u sledeće svrhe:

 • postavljanjem porudžbine preko Internet prodavnice, kreiranjem korisničkog naloga u prodavnici, podnošenjem žalbe u vezi sa kupljenim proizvodima, odustajanjem od kupoprodajnog ugovora, pretplatom na e-mail novosti ili jednostavno kontaktirajući nas, Vi nam dajete svoje lične podatke i mi garantujemo da će Vaši podaci ostati poverljivi, sigurni i neće biti otkriveni trećoj strani, izuzev strana povezanih sa radom ove internet prodavnice. Svi dodatni podaci koji nisu neophodni biće tretirani kao dobrovoljno dati podaci od strane korisnika/kupca.

 • obradu ličnih podataka poveravamo samo proverenim i pouzdanim dobavljačima usluga vezanih za obradu ličnih podataka.

 • koristimo Google Analitiku, koja prikuplja podatke o Vašim posetama našim stranicama, kao što su podstranice koje ste pregledali, vreme koje ste proveli na stranici i prelazak između pojedinih podstranica. U tu svrhu koriste se kolačići Google LLC u vezi sa Google Analitikom.

 • Koristimo Google AdWords za vođenje remarketing kampanja. Za ovu svrhu se koriste kolačići Google LLC za Google AdWords uslugu.

 • koristimo alate za brendiranje kao što su Facebook Pixel personalizovani oglasi na Facebooku. Ovo uključuje upotrebu kompanijskih Facebook kolačića.

 • koristimo sopstvene kolačiće za ispravan rad web stranice, posebno usluge kreiranja korisničkog naloga i naručivanja i korišćenje mehanizma napuštene korpe.

 • pratimo kada se prijavite kao klijent na web stranici.

 • za obradu vaših narudžbi.

 • da Vam se odobri pristup određenim takmičenjima, poklonima ili za promotivne aktivnosti.

 • da Vam se mogu poslati nekomercijalna ili administrativna obaveštenja (što se tiče promene na web stranici ili Vašem korisničkom računu).

 • da Vam se mogu poslati vesti o ponudama, cenama sa popustom ili druge komercijalne informacije u vezi sa preduzećem Deltateks d.o.o. (www.deltateks.rs) ili bilo koje druge treće strane, sa kojima preduzeće Deltateks d.o.o. (www.deltateks.rs) ima poslovni odnos.

Mi čuvamo Vaše lične podatke kako bi Vam poslali informacije o Vašem korisničkom računu, da Vas obavestimo o statusu Vaše narudžbe i za procenu kvaliteta proizvoda i usluga koji se pružaju. Pravila i propisi vezani za korišćenje tražene informacije od Vas tokom online plaćanja su pokriveni uslovima i politikom usluge obrade plaćanja i preduzeće Deltateks d.o.o. (www.deltateks.rs) neće tražiti, niti čuvati bilo kakve informacije o Vašim karticama. Ako imate pitanja u vezi naše politike privatnosti, molimo da nas kontaktirate pomoću kontakt stranice ili na info@deltateks.rs.

Ukoliko Vam prethodno navedene informacije nisu dovoljne, u nastavku ćete pronaći dodatne detalje.Lični podaci

 

Administrator Vaših ličnih podataka u smislu odredbi o zaštiti ličnih podataka je preduzeće Deltateks d.o.o.

Svrha, pravna osnova i period obrade ličnih podataka su posebno navedeni u pojedinostima prema svakoj zasebnoj nameni obrade podataka.Dozvole

 

GDPR (General Data Protection Regulation) kao i pozitivni pravni propisi RS, pružaju sledeća potencijalna prava na obradu Vaših ličnih podataka:

 • pravo na pristup ličnim podacima,

 • pravo na ispravljanje ličnih podataka,

 • pravo na brisanje ličnih podataka,

 • pravo na ograničavanje obrade ličnih podataka,

 • pravo prigovora na obradu ličnih podataka,

 • pravo na prenos podataka,

 • pravo na podnošenje žalbe nadležnom organu,

 • pravo na povlačenje saglasnosti za obradu ličnih podataka ako ste dali takvu saglasnost.

Pravila koja se odnose na sprovođenje ovih prava navedena su jer smatramo da je to potrebno za nas kako bismo Vam predočili da navedena prava nisu apsolutna.Sigurnost

 

Garantujemo poverljivost svih ličnih podataka koji su nam dati. Preduzimamo sve neophodne bezbednosne mere zaštite ličnih podataka u skladu sa odredbama o zaštiti ličnih podataka. Lični podaci se prikupljaju s' dužnom pažnjom i pravilno su zaštićeni od pristupa neovlašćenih osoba.Primaoci podataka

 

Vaši podaci mogu biti obrađeni od strane subjekata čije usluge koristimo da obrađujemo podatke i koje koristimo za pružanje usluga ili obradu porudžbine. Sva lica kojima je poverena obrada ličnih podataka garantuju upotrebu odgovarajućih mera zaštite i bezbednosti ličnih podataka propisanih zakonom. 

Kolačići i druge tehnologije za praćenje

 

Naša Web lokacija www.deltateks.rs, kao i skoro sve druge Web stranice, koristi kolačiće. Kolačići su male tekstualne informacije sačuvane na Vašem uređaju (npr. računar, tablet, pametni telefon) koji može čitati naš ICT sistem (kolačići prve strane) ili IT sistem treće strane (kolačići treće strane). Neki kolačići koje koristimo brišu se zatvaranjem sesije na Web pretraživača, tj. nakon njegovog zatvaranja (tzv. sesijski kolačići). Ostali kolačići se čuvaju na Vašem uređaju i dozvoljavaju nam da prepoznamo vaš pregledač sledeći put kada posetite lokaciju (postojani kolačići). Pogledajte više detalja u nastavku.Pristanak na upotrebu kolačića

 

Tokom prve posete sajtu prikazuju se informacije u upotrebi kolačića. Pored toga, uvek možete promeniti podešavanja kolačića na svom pregledaču ili da u potpunosti izbrišete kolačiće. Web pretraživači koriste različita podešavanja za upravljanje kolačićima. U pomoćnom meniju Web pretraživača pronaći ćete objašnjenja o promeni podešavanja kolačića. Imajte na umu da onemogućavanje ili ograničavanje kolačića može uzrokovati poteškoće pri korišćenju naše web prodavnice kao i mnogih drugih web lokacija koje koriste kolačiće.Naši kolačići

 

Koristimo sopstvene kolačiće da bismo obezbedili pravilan rad stranice, posebno za održavanje korisničkih naloga, postupak naručivanja i u svrhu korišćenja mehanizama napuštene korpe, odnosno odustajanja od poručivanja.Kolačići treće strane

 

Naša web prodavnica, kao i većina modernih sajtova koristi funkcije koje pružaju treće strane, a koje su povezane sa korišćenjem kolačića trećih strana. Ove vrste kolačića su opisane u nastavku.

 • Google analitika - Koristimo alatku Google Analitics koju omogućava Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države. Sprovodimo aktivnosti u ovoj oblasti, zasnovane na našem legitimnom interesu za poboljšanje korisničkog iskustva i njihove statističke analize za optimizaciju naše web prodavnice. Google Analitics automatski prikuplja informacije o Vašem korišćenju naše web prodavnice. Informacije prikupljene na ovaj način se obično šalju na Google server u SAD i tamo se skladište. Vi uvek možete sprečiti snimanje podataka o upotrebi prikupljenih kolačića od strane Google-a sa naše web prodavnice, kao i obradu ovih podataka od strane Google. Google je instalirao dodatak za pregledač za brisanje kolačića koji se nalazi na adresi https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Kao deo Google analitike, takođe prikupljamo demografske i podatke o interesovanjima. Kod podešavanja kolačića direktno sa naše Web stranice možete odlučiti da li se slažete ili ne slažete sa prikupljanjem takvih podataka o Vama. Ukoliko Vas zanimaju detalji vezani za obradu podataka putem Google-u Analitike, preporučujemo Vam da pročitate objašnjenja koja je naveo Google –https://support.google.com/analytics/answer/6004245.

 • Google AdWords - Koristimo Google AdWords marketinške alate koje omogućava Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države. Uz pomoć Google-a Advords promovišemo našu web prodavnicu i poboljšavano online prisustvo u rezultatima pretrage. Koristimo i alate za remarketing. Sprovodimo aktivnosti u ovoj oblasti, zasnovane na našem legitimnom interesu za marketing sopstvenih proizvoda ili usluga. Kada posetite našu web prodavnicu, ona automatski ostavlja u Vašoj Google datoteci kolačiće za remarketing, koji se koriste uz pseudonimni identifikator (ID) i na osnovu stranica koje posećujete omogućava prikazivanje oglasa na osnovu Vaših interesovanja. Dalja obrada podataka odvija se samo ako ste pristali na Google da povežete istoriju pretraživanja i upotrebu aplikacije sa Vašim nalogom i dozvolili upotrebu informacija sa Vašeg naloga Google kako bi personalizovao oglase koji se prikazuju na Web lokacijama koje posećujete. U slučaju da budete prijavljeni prilikom posete našoj web prodavnici na Google-u, Google će koristiti Vaše podatke zajedno sa podacima Google Analitike za kreiranje i definisanje ciljnih grupa za remarketing na različitim uređajima. Kolačiće koji se koriste za remarketing možete deaktivirati kao deo podešavanja Google naloga – https://adssettings.google.com, Ukoliko Vas interesuju detalji vezani za obradu podataka u Google-u AdWords, preporučujemo vam da pročitate Google-ovu politiku privatnosti –https://policies.google.com/privacy.

 • Facebook Pixel - Koristimo marketinške alate dostupne na Facebooku koje je obezbedio Facebook Inc., 1601 S. California Ave. Palo Alto, CA 94304, SAD. Pomoću ovog alata, mi Vam usmeravamo oglase na Facebook-u. Sprovodimo aktivnosti u ovoj oblasti, koje su zasnovane na našem legitimnom interesu za marketing sopstvenih proizvoda ili usluga. Da bismo ciljali personalizovane oglase prateći ponašanje na našem sajtu, implementirali smo Facebook Pixel. On automatski prikuplja informacije o Vašem korišćenju naše web prodavnice u pogledu pregledanja stranica. Informacije prikupljene na ovaj način se obično prenose na Facebook server u SAD i tamo se skladište. Podaci prikupljeni aktivnošču Facebook Pixel-a su anonimni, tj., ne dozvoljavaju nam Vašu identifikaciju. Mi možemo videti samo koje ste akcije preduzeli na našoj web prodavnici. Obaveštavamo vas međutim, da Facebook može da kombinuje ove informacije sa drugim informacijama o Vama prikupljenim Vašom upotrebom Facebook-a i upotrebiti ih u svoje svrhe, uključujući Marketing. Ovakve Facebook aktivnosti ne zavise od nas i o njima možete da saznate direktno u Facebook-ovoj politici privatnosti – https://www.facebook.com/privacy/explanation. Na Vašem Facebook nalogu takođe možete da upravljate svojim podešavanjima privatnosti.Alati društvenih mreža

 

Naša Web lokacija koristi dodatke koje pružaju pojedine društvene mreže. Prikazom naše Web stranice koja sadrži takav dodatak, Vaš pretraživač će uspostaviti direktnu vezu sa serverima administratora društvenih mreža (Provajderi). Sadržaj dodatka isporučuje pružalac usluge direktno na Vaš pretraživač i integrisan je sa našom web prodavnicom. Zahvaljujući ovoj integraciji, pružaoci usluga dobijaju informacije da ste pregledali našu web prodavnicu, čak i ako nemate profil na datim provajder servisima i/ili ako trenutno niste prijavljeni. Takve informacije (uključujući Vašu IP adresu) Vaš pretraživač šalje direktno na server datog dobavljača usluga i tamo se skladište. Ako ste se prijavili sa neke od društvenih mreža, tada će vlasnik provajder usluga moći direktno dodeliti posetu našoj Web lokaciji Vašem profilu na datoj Web lokaciji društvene mreže. Ako koristite određeni dodatak, npr., klikom na dugme „Sviđa mi se“ ili „Deli“, informacije će takođe biti direktno poslate na server dobavljača usluga i tamo sačuvane. Uz to, ove informacije će biti objavljene na odgovarajućoj društvenoj mreži i biće prikazane osobama koje su dodate kao Vaši kontakti. Svrha i obim prikupljanja podataka i njihovu dalju obradu i upotrebu od strane dobavljača usluga, kao i za kontakt i Vaše pravo u ovoj oblasti i mogućnost podešavanja radi zaštite Vaše privatnosti opisani su u politici privatnosti pojedinih pružalaca usluga. Ako ne želite da se stranice društvenih mreža podudaraju sa podacima prikupljenim tokom Vaše posete našoj Web lokaciji morate se, pre posete našoj stranici, odjaviti sa Vašeg naloga na toj stranici. Takođe možete u potpunosti sprečiti učitavanje dodataka na stranicu pomoću odgovarajućih dodataka za Vaš pretraživač, npr., blokator reklama, skripti, itd.Podaci na serverima

 

Upotreba naše web prodavnice podrazumeva slanje podataka na server na kome se nalazi naša web prodavnica. Svaki upit usmeren prema serveru se čuva u evidenciji servera. Evidencija uključuje, između ostalog, Vašu IP adresu, datum i vreme posete serveru, informacije o Web pretraživaču i operativni sistem koji koristite. Podaci sačuvani u evidencijama servera nisu povezani sa određenim posetiocima koji koriste Web lokaciju i oni nama ne koriste da bismo Vas identifikovali. Podaci na serveru su samo pomoćni materijal koji se koristi za administriranje web prodavnice i njihov sadržaj se ne otkriva nikome, osim onima koji su ovlašćeni da administriraju server.Politika privatnosti u vezi sa pojedinačnim kontaktima

 

Ovim putem Vas obaveštavamo da obrađujemo vaše lične podatke u vezi sa kontaktima putem e-pošte ili telefonskim putem. Ti podaci se dostavljaju nama slanjem e-pošte, uključujući i poruke poslate putem kontakt forme, pružanjem informacija o broju kontakt telefona ili preko bilo kog drugog komunikacijskog kanala. Ovi podaci se obrađuju u svrhu povratnog kontakta i eventualnog arhiviranja prepiske. Detalje možete pronaći u nastavku:

 • Administrator ličnih podataka - Administrator Vaših ličnih podataka je preduzeće Deltateks d.o.o., i lica zaposlena u toj kompaniji a zadužena za administriranje web prodavnice.

 • Svrha i osnove obrade podataka - Podaci se obrađuju u sledeće svrhe:

  • odgovor na, sa Vaše strane, poslatu e-poštu ili telefonski kontakt - pravni osnov za obradu podataka je Vaša saglasnost koja potiče od uspostavljanja kontakta s nama,

  • arhiviranje dolazne i odlazne prepiske u slučaju da je možemo kasnije koristiti u svrhu naših interesa, što je naše legitimno pravo.Period čuvanja podataka

 

Vaši podaci će se obrađivati do kraja komunikacije s nama. Nakon ovog perioda mogu biti obrisani, ali mogu se i arhivirati ako smatramo da komunikacija koja se odvijala opravdava takvo arhiviranje. S tim u vezi, nismo u mogućnosti da odredimo jasan datum za brisanje podataka.Dozvole vezane za obradu podataka

 

U vezi sa obradom ličnih podataka, imate sledeća prava:

 • pravo na pristup Vašim podacima i dobijanje kopije istih,

 • pravo ispravljanja (izmene) podataka,

 • pravo na brisanje podataka – ukoliko mislite da nema razloga da obrađujemo Vaše podatke možete tražiti da ih izbrišemo,

 • pravo na ograničavanje obrade podataka - možete tražiti da ograničimo obradu podataka samo na njihovo čuvanje ili ih delimično koristimo u dogovoru sa Vama,

 • pravo prigovora na obradu podataka - imate pravo na prigovor na obradu podataka na osnovu legitimnog interesa. Morate nam ukazati na situaciju za koju mislite da opravdava prestanak obrade podataka. Prestaćemo da obrađujemo Vaše podatke u te svrhe, osim ako ne dokažemo da prevladavaju razlozi za obradu Vaših podataka sa naše strane,

 • pravo na podnošenje žalbe nadležnom organu - ako ustanovite da obrađujemo podatke na, po Vašem mišljenju, nezakonit način možete podneti žalbu. Da biste ostvarili svoja prava molimo Vas da svoj zahev dostavite i na e-mail info@deltateks.rs.Informacije o dobrovoljnom davanju podataka

 

Dobrovoljno davanje Vaših podataka je neophodan uslov da nas kontaktirate.

 

 

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code